Hijaluronska kiselina - što je i kako pomaže vašoj koži?

Hijaluronska kiselina - što je i kako pomaže vašoj koži?

0 Komentari

Hijaluronska kiselina (Hyaluronic acid) je supstanca koja se prirodno javlja u našem tijelu, uključujući kožu i tekućinu u zglobovima. Kako starimo, razina hijaluronske kiseline u našem tijelu se smanjuje, što se odražava na našoj koži čineći je više suhom i sklonijom borama.

Hijaluronska kiselina se koristi kao neizostavan sastojak za njegu kože, zbog hidratantnog i umirujućeg učinka. Natrijev hijaluronat (Sodium hyaluronate) sastojak je koji se dobiva ekstrakcijom iz hijaluronske kiseline. To je zapravo oblik natrijeve soli hijaluronske kiseline.

Poput hijaluronske kiseline, natrijev hijaluronat pomaže da vaša koža izgleda mladoliko i podatno. Ipak, postoji razlika između natrijevog hijaluronata i hijaluronske kiseline. Razlika je u molekularnoj težini - u usporedbi s hijaluronskom kiselinom visoke molekularne težine, natrijev hijaluronat zbog male molekularne težine može pružiti veći hidratantni učinak. Dakle, hijaluronska kiselina djeluje na površini kako bi zagladila i hidratizirala kožu, a natrijev hijaluronat to čini na dubljoj razini, što pomaže u smanjenju znakova starenja.

Budući da je natrijev hijaluronat (Sodium hyaluronate) izveden iz hijaluronske kiseline, često se na naljepnicama proizvoda za njegu kože naziva i "hijaluronska kiselina". Natrijev hijaluronat je manje osjetljiv na oksidaciju, što ga čini stabilnijim i privlačnijim aktivnim sastojkom za formulacije proizvoda za njegu kože.

Natrijev hijaluronat kao inačica hijaluronske kiseline dokazano:

 • Hidratizira kožu, jer je hidrofilan, što znači da se lako miješa s vodom,
 • Privlači vlagu u stanicama kože, smanjuje suhoću i perutanje,
 • Smanjuje pojavu bora i znakove starenja,
 • Povećava elastičnost kože,
 • Smiruje i ublažava upalne procese i crvenilo na koži,
 • Pomaže u regeneraciji strukture oštećenih tkiva kože,
 • Neće začepiti pore, jer je nekomedogen

 

Naši proizvodi s hijaluronskom kiselinom:  Ostavite komentar

  Napomena: Komentari moraju biti odobreni prije objavljivanja