Prednosti zelene gline u prirodnim kozmetičkim proizvodima

Prednosti zelene gline u prirodnim kozmetičkim proizvodima

0 Komentari

Priroda nam daje sve što nam je potrebno za brigu o našem tijelu. U ovoj blog objavi ćemo se usredotočiti na samu bit našeg planeta: tlo, točnije glinu. Znate li koje su prednosti gline u prirodnim kozmetičkim proizvodima za kožu i kosu?

Zelena glina je najvrjednija vrsta gline u kozmetičkoj beauty industriji. Cijenjena je zbog svojih izvanrednih protuupalnih svojstava i sposobnosti upijanja toksina i viška sebuma. Zbog ovih svojstava, zelena glina je izuzetno dobra za njegu masne kose i problematične kože sklone aknama. Svojim antibakterijskim djelovanjem sužava pore, poboljšava rad žlijezda lojnica, pospješuje regeneraciju, poboljšava cirkulaciju i pomaže koži da učinkovito apsorbira korisne tvari. Također zateže kožu, smanjuje i usporava pojavu bora. Redovitim korištenjem zelene gline koža postaje mekana i glatka, a lučenje sebuma postaje uravnoteženo. 

Osim komponenti koje zelenoj glini daju boju, glina sadrži obilje drugih minerala, poput magnezija, kalcija, kalija, mangana, cinka, selena i sl.

Prednosti zelene gline za njegu kože

Zelena glina sadrži mnogo minerala koji su korisni za našu kožu. Ima iscjeljujuću moć, omekšava kožu, izvlači nečistoće iz pora i djeluje pročišćavajuće tako što upija toksine. Potiče cirkulaciju, zacjeljivanje rana, tonizira i učvršćuje kožu.

Prednosti zelene gline za njegu kose

Baš kao i na koži, zelena glina nježno upija sve toksine, nečistoće, kao i višak sebuma koji luči vlasište. Stoga pomaže u reguliranju masne kose, a proizvodi koji sadrže zelenu glinu njegovat će vašu kosu, koja će dugotrajno zadržati sjaj i elastičnost.

Sapunoteka Vegan i Cruelty Free proizvode koji sadrže zelenu glinu možete pronaći na linku.


Ostavite komentar

Napomena: Komentari moraju biti odobreni prije objavljivanja