SAPUNOTEKA

REGISTRACIJA

Prednosti korisničkog računa

 • Spremite željene proizvode na listu želja
 • Upravljajte svojim osobnim podacima i adresama
 • Pregledajte sve online narudžbe
 • Prvi dobivajte informacije o posebnim ponudama, novostima i pogodnostima
 • Kao novi kupac, možete postaviti vlastiti korisnički račun u samo nekoliko koraka. Samo kliknite ovdje

 

Napravite korisnički račun

Kako biste mogli iskoristiti sve prednosti naše Online trgovine, preporučujemo Vam da napravite korisnički račun, klikom na ikonu profila u desnom gornjem kutu na web stranici, gdje će Vam biti ponuđeno da se prijavite (ukoliko ste već registrirani), i da napravite korisnički račun (ukoliko ste novi korisnik).

Alternativno, možete jednostavno postaviti svoj korisnički račun nakon prve narudžbe.

Prethodno pročitajte izjavu o Zaštiti podataka i privatnosti.

 

Nadogradite korisnički račun

Ako ste već registriran korisnik naše Online trgovine, vrlo jednostavno možete nadograditi svoj korisnički račun. Prijavite se unosom Vaše email adrese i lozinke. Klikom na Moj korisnički račun, imat ćete mogućnost odjave, pregleda prethodnih narudžbi koje ste napravili, kao i uređivanje adrese za dostavu i naplatu.

 

Zaboravljena lozinka

Ako zaboravite lozinku, možete je jednostavno promijeniti za vrijeme prijave na korisnički račun, klikom na vezu „Zaboravili ste lozinku?“. Sljedeći korak će zahtijevati unos email adrese koju ste koristili za registraciju. Lozinka će se promijeniti, a Vi ćete o tome dobiti obavijest na navedeni email.

 

Deaktivicija korisničkog računa

Ako želite deaktivirati Vaš korisnički račun, kontaktirajte nas putem emaila slanjem zahtjeva na: info@sapunoteka.ba ili putem telefona na br. +387 63 444 332.


NARUDŽBE

Opće informacije

U našoj Online trgovini možete istraživati i kupovati 24 sata dnevno.

Izvršavanje kupnji u Online trgovini namijenjeno je fizičkim osobama koje kupnju ne izvršavaju u komercijalne svrhe. Zadržavamo pravo odbijanja narudžbi za veće količine istog proizvoda, naručenih od strane iste osobe ili na istu adresu, osim u slučaju da je riječ o veleprodajnim kupcima, o čemu smo prethodno informirani i imamo ih evidentirane na listi veleprodajnih kupaca.

 

Proces naručivanja

Nakon što ste izabrali jedan od naših proizvoda, možete ga dodati u virtualnu shopping košaricu klikom na „Dodajte u košaricu“. U svakom trenutku možete doći do sadržaja Vaše košarice, klikom na ikonu u gornjem desnom kutu stranice, i praviti izmjene Vaše narudžbe. Klikom na „Nastavite kupnju“, jednostavno se iz košarice možete vratiti i nastaviti istraživati. Kad završite s odabirom proizvoda koje želite kupiti, narudžbu možete realizirati klikom na „Naplata“, nakon čega ćete moći pratiti proces naručivanja.

Ukoliko niste registriran korisnik, imat ćete mogućnost da završite narudžbu kao gost. Online narudžbe mogu izvršavati registrirani i neregistrirani korisnici. Preporučujemo Vam da se registrirate, kako biste među prvima dobivali obavijesti o posebnim ponudama i pogodnostima. Neregistrirani korisnici narudžbu mogu završiti uz ispunjavanje obveznih polja s kontakt informacijama za dostavu.

U idućim koracima, dobit ćete kontakt formu u kojoj će se od Vas tražiti da unesete podatke potrebne za izvršavanje dostave na adresu i način plaćanja. Moguće je unijeti drugu adresu za dostavu i primiti pošiljku na adresu po Vašem izboru. Osobno preuzimanje robe u našem distribucijskom centru u Mostaru moguće je u roku od 7 radnih dana od dana primanja narudžbe. Potvrda narudžbe i račun će Vam biti poslani na email koji ste naveli.

Nakon uspješno završene narudžbe, primit ćete automatski email potvrde. Napominjemo da ovaj email potvrđuje primitak Vaše narudžbe. Nakon što se Vaša narudžba obradi i pošalje, primit ćete SMS poruku potvrde s brojem Vaše pošiljke za online praćenje statusa.

Ukoliko ne primite pošiljku unutar sedam radnih dana, od dana dobivanja broja Vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na email info@sapunoteka.ba ili na tel. +387 63 444 332.

 

Promjena ili otkazivanje narudžbe

Promjene ili otkazivanje mogu se vršiti za vrijeme obrade narudžbe. U slučaju pravljenja promjena ili otkazivanja narudžbi, kontaktirajte nas, što je moguće prije, na email info@sapunoteka.ba ili na tel. +387 63 444 332, pon – pet, 08:00 – 16:00 h. Napominjemo da ne možemo vršiti nikakve izmjene ili otkazivanja narudžbe ako je Vaša narudžba potvrđena i ako je već poslana na adresu. Od trenutka kad primite narudžbu, možete iskoristiti pravo na povrat.

 

Dostupnost proizvoda

Prikaz proizvoda prikazuje sve proizvode koji su dostupni u trenutku Vaše posjete web stranice.

U rijetkim slučajevima (npr. za vrijeme popusta i sezonskih sniženja), nekoliko kupaca može istodobno izabrati isti proizvod, za koji se zbog toga može dogoditi da nije dostupan. U slučaju da se to dogodi, informirat ćemo Vas emailom o tome da željeni proizvod više nije dostupan. Zbog povratnih poruka, postoji mogućnost da će jedan kupac (ili više njih) odustati od kupnje, pa da će taj proizvod opet biti dostupan.

Poduzet ćemo sve potrebne mjere i angažirati sve moguće resurse kako bi dostava naručenog proizvoda bila ispunjena u primjerenom roku. U slučaju da nemamo na raspolaganju naručeni proizvod, o tome ćemo Vas obavijestiti i ponudit ćemo Vam mogućnost kupovine proizvoda iz Sapunoteka Online trgovine koji je raspoloživ za dostavu i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nismo u mogućnosti dostaviti. 

 

Pravo na neprihvaćanje narudžbe

Možemo otkazati ili odbiti prihvatiti bilo koju potvrđenu narudžbu zbog sljedećih razloga:

 • U slučaju tehničke pogreške u cijenama ili drugim podacima o proizvodima sadržanima na web stranici tijekom provođenja narudžbe
 • Zbog nedostupnosti proizvoda
 • Kad sigurnosni sustavi utvrde da bi u pogledu narudžbe mogla biti riječ o prijevari
 • Kad postoje razlozi za pretpostavku da je korisnik maloljetna osoba mlađa od 14 godina
 • Ako ne možemo dostaviti narudžbu na navedenu adresu, odnosno ako je navedena adresa izvan granica Bosne i Hercegovine

 Za sve plaćene iznose izvršit ćemo potpuni povrat novca u roku od 5 dana, od dana kad je narudžba primljena.


PROMO KODOVI

Promo kodovi i popusti mogu se iskoristiti za plaćanje ili djelomično plaćanje u košarici za kupnju. Primjenjuju se uvjeti promocije koja je u tijeku, npr. period u kojem se promo kod može iskoristiti. Promo kodovi se ne mogu zbrajati s drugim popustima.


OPĆI UVJETI I ODREDBE

Informacije o društvu s ograničenom odgovornošću:

ETIRIS d.o.o.

Akademika Ivana Zovke 14/P

88000 Mostar

Bosna i Hercegovina

 

Email adresa:

info@sapunoteka.ba

 

Kontakt telefon:

+387 63 444 332

 

Cijena poziva i obračunska jedinica za pozive naplaćuje se po cijeni poziva prema fiksnim i mobilnim mrežama telekomunikacijskog operatera korisnika.

Radno vrijeme telefonskih operatera za podršku korisnicima je od ponedjeljka do petka, od 08:00 do 16:00 h.

Pružamo online usluge putem naše web stranice na domeni sapunoteka.ba. Usluga se sastoji od pružanja informacijskih usluga, upravljanja sadržajem te provođenja platnih transakcija.

Opći uvjeti i odredbe propisuju uvjete i pravila za Krajnje korisnike i odnose se na korištenje web stranice sapunoteka.ba. Korištenjem web stranice Krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima i odredbama te pristaju na korištenje web stranice sapunoteka.ba u skladu s njima. Pravo Korištenja web stranice osobno je pravo Krajnjeg korisnika, ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe, i nijedan drugi korisnik nije ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe. Krajnji korisnik osobno je odgovoran za zaštitu povjerljivosti lozinki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Krajnji korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole poduzeća ETIRIS d.o.o., te prihvaća da poduzeće ETIRIS d.o.o. nije odgovorno za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Krajnji korisnik se slaže i prihvaća da pristup web stranici ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

Zadržavamo pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, sadržaj, vrijeme dostupnosti, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje stranica. Nadalje, možemo prestati slati bilo koji dio informacija, ili bilo koju vrstu informacija, možemo promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka te možemo promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike.
Korištenjem ove web stranice Krajnji korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima i odredbama. Poručujemo Krajnjem korisniku, ako se s ovdje navedenim Općim uvjetima i odredbama ne slaže, ili ako ima manje od 14 godina, da se pokuša suzdržati od upotrebe ove web stranice.

Zadržavamo pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatramo potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih uvjeta i odredbi i/ili izjavu o Zaštiti podataka i privatnosti. Stoga, savjetujemo Krajnje korisnike da s vremena na vrijeme ponovno pročitaju informacije sadržane u Općim uvjetima i odredbama i informacije u izjavi o Zaštiti podataka i privatnosti, kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Nastavkom korištenja web stranice i nakon objave novih promijenjenih Općih uvjeta i odredbi, kao i izjave o Zaštiti podataka i privatnosti, podrazumijevamo da Krajnji korisnik prihvaća izmjene.

Krajnji korisnik je odgovoran za nabavu i održavanje svoje računarske opreme, uključujući sav softver i hardver koji posjeduje i koji koristi, kao i za drugu opremu potrebnu za pristup i korištenje ove web stranice, uz sve troškove koji su s tim povezani. Nismo odgovorni za bilo kakva oštećenja opreme Krajnjeg korisnika, koja mogu nastati kao posljedica korištenja ove web stranice.

Sva međusobna komunikacija i interakcija koja se odvija putem ove web stranice mora biti u skladu s ovim Općim uvjetima i odredbama. Krajnji korisnici ne smiju putem ove web stranice objavljivati ili prenositi bilo kakve materijale koji ugrožavaju, ili na bilo koji način krše prava drugih, bilo kakav materijal koji je po svojoj prirodi nezakonit, ugrožavajući, uvredljiv, koji narušava ili ugrožava privatnost, koji je vulgaran, opscen, ili na drugi način nepoželjan u odmjerenoj komunikaciji, koji potiče na protupravne aktivnosti, ili na drugi način krši bilo koji propis te koji, bez izričitog, prethodnog, pismenog odobrenja s naše strane, sadrži oglašavanje ili ponudu bilo čijih proizvoda i usluga. Krajnji korisnik ne smije koristiti ovu web stranicu za oglašavanje ili izvođenje bilo kakve komercijalne, vjerske, političke, ili nekomercijalne promidžbe.

Svi materijali koji se nalaze na sapunoteka.ba web stranici ekskluzivno su pravo poduzeća ETIRIS d.o.o., ili se koriste uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu. Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje, ili mijenjanje ove web stranice na drugi način bez izričitog pismenog odobrenja s naše strane, strogo je zabranjeno. Kršenje Općih uvjeta i odredbi može dovesti do pokretanja parničnih postupaka i/ili do kaznenog progona protiv počinitelja radi povrede autorskih prava, prava žiga, ili prava bilo kojeg drugog oblika intelektualnog vlasništva.

Web stranica sadrži materijale zaštićene autorskim pravom, žigom, dizajnom te druge informacije koje su pokrivene drugim pravima fizičkih ili pravnih osoba, uključujući, ali bez ograničenja na, tekstove, softver, fotografije, video materijale, grafiku, glazbu, zvuk, kao i cijeli sadržaj web stranice sapunoteka.ba, a u skladu s propisima Bosne i Hercegovine. Krajnji korisnik ne smije mijenjati, objavljivati, prenositi, sudjelovati u prijenosu ili prodaji, stvarati izvedenice, ili na bilo koji način iskorištavati bilo koji sadržaj, u cijelosti ili djelomično. Krajnji korisnik može preuzimati, ispisivati i spremati materijale zaštićene autorskim pravom samo u svrhu vlastite upotrebe. Nije dozvoljeno kopiranje, redistribucija, ponovni prijenos, izdavanje ili komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala bez izričitog pismenog odobrenja poduzeća ETIRIS d.o.o. i nositelja autorskog prava.

Krajnji korisnik ne smije na ovoj web stranici postavljati, objavljivati, ili na bilo koji drugi način činiti dostupnim bilo kakav materijal koji podliježe autorskom pravu, žigu, ili drugim pravima intelektualnog vlasništva, bez izričitog odobrenja nositelja tih prava. Nemamo nikakvu obavezu izvještavati Krajnjeg korisnika, ili mu pomagati da odredi je li neki materijal podložan autorskom pravu. Krajnji korisnik je jedino i isključivo odgovoran za štetu koja može nastati povredama autorskih prava, zloupotrebom žiga i drugih prava intelektualnog vlasništva, ili bilo kakvih problema nastalih u vezi s objavom takvih materijala. Postavljanjem materijala na bilo koji javno dostupni dio ove web stranice, Krajnji korisnik izjavljuje da je nositelj prava na tim materijalima i da izričito dajemo vremenski i prostorno neograničeno, besplatno, stalno, nepovratno, neekskluzivno pravo i licencu za korištenje, reprodukciju, modificiranje, prilagođavanje, objavljivanje, prevođenje i distribuciju takvog materijala (djelomično ili u cijelosti). Krajnji korisnik također daje drugim krajnjim korisnicima pravo pristupanja, pregledavanja, spremanja ili reprodukcije tog materijala za njihovu vlastitu upotrebu. Time nam Krajnji korisnik daje pravo da mijenjamo, kopiramo, objavljujemo i distribuiramo bilo koji materijal koji Krajnji korisnik učini dostupnim na web stranici sapunoteka.ba.

Krajnji korisnik se izričito slaže da je korištenje web stranice sapunoteka.ba isključivo na njegovu odgovornost, tako da ne garantiramo (I) za posljedice koje mogu nastati upotrebom ove web stranice, ili (II) za točnost, pouzdanost ili sadržaj bilo koje informacije, usluge ili robe dane preko ove web stranice.

Odgovornost Krajnjeg korisnika odnosi se na sve štete uzrokovane bilo kakvom greškom, izuzećem, prekidom, brisanjem, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, računalnim virusom, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zloupotrebom zapisa, prekidom ugovora, neprikladnim ponašanjem, nemarom, ili bilo kakvom drugom radnjom. Krajnji korisnik izričito potvrđuje da nismo odgovorni za uvredljivo, neprikladno ili protuzakonito ponašanje Krajnjeg korisnika ili trećih strana, te da rizik od šteta, koji može nastati kao posljedica navedenog, u potpunosti leži na Krajnjem korisniku.
Ni u kojem slučaju nećemo biti odgovorni za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja, ili kao posljedica nemogućnosti korištenja ove web stranice. Krajnji korisnik izričito potvrđuje da se uvjeti ovog poglavlja odnose na cjelokupan sadržaj web stranice.

Uz prethodno navedene uvjete, nećemo biti odgovorni, bez obzira na uzrok ili trajanje, za bilo koje pogreške, netočnosti, ili druge nedostatke, neprikladnost ili neizvornost informacija koje se nalaze na ovoj web stranici, kao ni za bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prijenosu informacija do krajnjeg korisnika, za bilo kakva potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze. Nijedna od gore navedenih strana neće biti odgovorna za bilo kakva potraživanja ili gubitke treće strane, uključujući i izgubljenu dobit.

Nismo odgovorni za bilo kakav sadržaj koji korisnik, pretplatnik, ili neovlašteni korisnik može postaviti na web stranicu. Zadržavamo pravo promjene, prilagođavanja, izmjene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji ocijenimo da je neprikladan.

Krajnji korisnik se slaže da će nadoknaditi štetu, i da nas neće smatrati odgovornim, od svih zahtjeva za naknadu štete i troškova, uključujući troškove pravnog zastupanja, a koji mogu nastati upotrebom ove web stranice od strane Krajnjeg korisnika.

Možemo raskinuti poslovni odnos s bilo kojim svojim Krajnjim korisnikom u bilo kojem trenutku. Zadržavamo pravo trenutno ukinuti bilo koje lozinke, ili korisničke račune Krajnjeg korisnika u slučaju bilo kakvog ponašanja Krajnjeg korisnika koje, prema našoj diskrecijskoj ocjeni, smatramo neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštivanja Općih uvjeta i odredbi od strane Krajnjeg korisnika.

Korisnik može svoje upite i komentare poslati pismeno, poštom ili emailom, a mi ćemo poslati pismeni odgovor poštom ili emailom u zakonskom roku.

sapunoteka.ba je registrirana domena poduzeća ETIRIS d.o.o.

ETIRIS d.o.o., ekskluzivni je uvoznik i distributer sadržaja koji pribavljaju treće strane i Krajnji korisnici. Poduzeće ETIRIS d.o.o. ne garantira za točnost, potpunost, ili korisnost bilo kojeg sadržaja, kao ni za njegove mogućnosti prodaje ili prikladnosti za bilo koju određenu namjenu.

Nismo odgovorni za točnost ili pouzdanost bilo kojeg mišljenja, savjeta, ili izjave koja je objavljena na sapunoteka.ba web stranici, od strane bilo koga tko nije ovlaštena osoba poduzeća ETIRIS d.o.o. Ni pod kojim uvjetima nećemo biti odgovorni za bilo kakav gubitak ili štetu nastalu time što se Krajnji korisnik oslonio na informacije dobivene putem sapunoteka.ba web stranice. Na Krajnjem korisniku leži sva odgovornost da ocijeni točnost, kompletnost ili korisnost bilo koje informacije, mišljenja, stava, savjeta ili drugog sadržaja koji je dostupan na sapunoteka.ba web stranici.

Sjedište poduzeća ETIRIS d.o.o. je u Mostaru, u Bosni i Hercegovini. Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ove web stranice (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) u nadležnosti su Općinskog suda u Mostaru, i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Bosne i Hercegovine. Korištenjem ove web stranice Krajnji korisnik pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim uvjetima i odredbama, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti Općinskog suda u Mostaru.

U daljnjem tekstu Općih uvjeta i odredbi, radi bolje jasnoće i razumijevanja teksta, umjesto termina Krajnji korisnik bit će korišten termin Kupac, u situaciji kada je između Krajnjeg korisnika i ETIRIS d.o.o. sklopljen Ugovor o kupoprodaji. Također, iz istog razloga umjesto termina ETIRIS d.o.o. bit će korišten termin Sapunoteka, dok se termin Sapunoteka koristi uz naziv Online trgovine, web stranice i sl.

 

Uvjeti korištenja usluga web stranice sapunoteka.ba

Uvjet za korištenje Sapunoteka Online trgovine je uspješna registracija Kupca ili unos podataka potrebnih za uspješnu realizaciju dostave na željenu adresu (u slučaju da Kupac želi izvršiti kupnju kao neregistriran korisnik). U okviru registracije, Kupcu će biti ponuđeno da prihvati Opće uvjete i odredbe. Prihvaćanje Općih uvjeta i odredbi je preduvjet za korištenje usluga Sapunoteka Online trgovine.
Preporučujemo da prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirate velika i mala slova s brojevima, te da svakako upotrijebite lozinku od minimalno šest znakova. Lozinku preporučujemo periodično promijeniti (barem jednom na razini godine).

 

Cijene

Cijene su izražene u Konvertibilnim markama (BAM).

Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina, ali bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške, jer je u pitanju ljudski faktor, a po prirodi stvari ne može se raditi o automatskom unosu.
Takve situacije su izvanredne i za njih se unaprijed ispričavamo svojim kupcima, koji će biti obaviješteni o nastaloj situaciji, o pogrešnoj cijeni za određeni proizvod te o nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi Kupca.

 

Popusti

Poduzeće ETIRIS d.o.o. će periodično, po svojoj odluci, stavljati određene Sapunoteka proizvode na prodaju s popustom.

Ti proizvodi će biti dostupni pod istim uvjetima svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, točno specificirane skupine. Uvjeti prodaje s popustom bit će detaljno opisani, posebno trajanje popusta, ograničenje količina robe, visina popusta i sl.
Nakon završetka prodaje s popustom, nećemo primati nove narudžbe pod uvjetima koji su se odnosili na prodaju s popustom, ukoliko je istekao rok.


IZJAVA O ZAŠTITI PODATAKA I PRIVATNOSTI

Opće informacije

Ova izjava odnosi se na zaštitu podataka koji se nalaze na web stranici sapunoteka.ba i koje su korištenjem te stranice prikupljene i pohranjene u bazama podataka poduzeća ETIRIS d.o.o.


ETIRIS d.o.o., kao pružatelj usluga web stranice sapunoteka.ba, pridržava se zakonskih propisa s ciljem zaštite privatnosti korisnika.

Upućuju se Krajnji korisnici da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje informacije prikupljamo i kako ih koristimo.

Krajnji korisnik, koji ima bilo kakva pitanja u vezi zaštite podataka i privatnosti, može nam se obratiti putem emaila na: info@sapunoteka.ba

Pristupanjem ili upotrebom naše web stranice, Krajnji korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim uvjetima iz izjave o Zaštiti podataka i privatnosti, kao s i načinima upotrebe sapunoteka.ba web stranice.

Ukoliko se Krajnji korisnik ne slaže s ovom izjavom o Zaštiti podataka i privatnosti, molimo ga da ne koristi web stranicu sapunoteka.ba

Ovu izjavu o Zaštiti podataka i privatnosti možemo izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta izjave o Zaštiti podataka i privatnosti. Izmjene stupaju na snagu odmah nakon objave na web stranici sapunoteka.ba

Svakom Krajnjem korisniku se preporučuje da periodično pregleda ovu stranicu i prouči bilo kakve promjene u izjavi o Zaštiti podataka i privatnosti. Nastavak upotrebe ove web stranice od strane Krajnjeg korisnika nakon stupanja na snagu takvih izmjena, podrazumijeva da Krajnji korisnik potvrđuje i prihvaća sve uvjete tako izmijenjene Izjave o Zaštiti podataka i privatnosti.

Prikupljamo informacije koje identificiraju specifičnog Krajnjeg korisnika. Kada se Krajnji korisnik uključi u određene aktivnosti na sapunoteka.ba web stranici, kao što su otvaranje korisničkog računa, naručivanje proizvoda ili usluga, možemo od Krajnjeg korisnika zatražiti pružanje određenih informacija o sebi kao što su ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), email adresa, broj telefona, informacije o broju debitne ili kreditne kartice, datum do kojega vrijedi kartica, određeni kod za autorizaciju te druge s tim povezane informacije.

Uključivanje u Identifikacijske aktivnosti i davanje osobnih podataka je odluka Krajnjeg korisnika. Ako Krajnji korisnik ne pruži obvezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost.

Nećemo dijeliti osobne podatke Krajnjeg korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u tekstu ispod, kada to pozitivni propisi zahtijevaju.

Osobne podatke ćemo koristiti za slanje i distribuciju administrativnih i promocijskih SMS poruka, analizu podataka, obradu plaćanja debitnim ili kreditnim karticama. Možemo podijeliti osobne podatke Krajnjeg korisnika s Pružateljima usluga s kojima surađujemo, s ciljem slanja obavijesti o novostima, posebnim ponudama i pogodnostima.
Krajnji korisnik ima mogućnost pristupa i promjene osobnih podataka koje pruža ETIRIS d.o.o. Krajnji korisnik može promijeniti bilo koji od svojih osobnih podataka slanjem emaila na info@sapunoteka.ba. U tom emailu Krajnji korisnik treba navesti svoje ime i prezime, adresu i email adresu, kao i ostale informacije koje želi promijeniti ili nadopuniti.

Poduzimamo razne mjere opreza kako bi osobni podaci Krajnjih korisnika bili zaštićeni. Krajnjim korisnicima preporučujemo da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za Sapunoteka korisnički račun. Preporučujemo da prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirate velika i mala slova s brojevima, te da svakako upotrijebite lozinku od minimalno šest znakova. Lozinku preporučujemo periodično promijeniti (barem jednom na razini godine).

Osobama mlađim od 14 godina je kupnja na sapunoteka.ba zabranjena. Ne prikupljamo i ne zadržavamo informacije od osoba mlađih od 14 godina.

 

Korištenje osobnih podataka

Možete posjetiti našu web stranicu bez izravnog dostavljanja Vaših osobnih podataka. Kako bismo optimizirali našu uslugu, podaci se mogu pohranjivati na temelju ponašanja posjetitelja – klikovi , stranice i podstranice na kojima se zadržavate. Informacije kao što je Vaša IP adresa, koja je potrebna za internetsku komunikaciju, mogu se snimiti. Svaka analiza ovih podataka uvijek je potpuno anonimna i ne odnosi se na pojedince. Međutim, ako izvršite narudžbu ili se preplatite na naš newsletter, određene informacije, kao što su Vaše ime i adresa, bit će potrebne za obradu i bit će spremljene u skladu s našom izjavom o Zaštiti podataka i privatnosti.

 

Osobni podaci koje prikupljamo

Možemo prikupljati sljedeće podatke od Krajnjih korisnika web stranice: ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), email, broj telefona, informacije o broju kartice, datum valjanosti kartice, određeni kod za autorizaciju te druge s tim povezane informacije, kad se Krajnji korisnik registrira, potvrdi online narudžbu, kontaktira nas ili sudjeluje u Sapunoteka promocijama ili anketama.

Prikupljamo sve informacije koje se odnose na pregledavanje i interakciju na web stranici sapunoteka.ba. Svi osobni podaci koje posjedujemo, potiču od zainteresirane strane, odnosno od strane Krajnjeg korisnika, uz iznimku podataka za kontakt koje nam mogu ustupiti prijatelji ili članovi obitelji, kao što je npr. navođenje druge adrese za preuzimanje narudžbe.

 

Svrhe u koje obrađujemo Vaše osobne podatke

Osobni podaci Krajnjeg korisnika obrađivat će se u sljedeće svrhe, ako je primjenjivo:

 • Za upravljanje i izvršenje registracije na web stranici. Registracija uključuje izradu korisničkog računa i korisničkog profila putem pregledavanja na web stranici. Navedeno profiliranje obuhvaća osobne podatke Krajnjeg korisnika i informacije iz preglednika, poput pregledanih proizvoda ili proizvoda dodanih na listu želja ili u košaricu, posjećenih odjeljaka web stranice, lokacije u svrhu analize osobnih odabira i/ili interesa, kako bi im se ponudili sadržaji, usluge i proizvodi na web stranici, koji su prilagođeni njihovom korisničkom profilu.
 • Za upravljanje i izvršenje online kupnje. Koristimo osobne informacije Krajnjih korisnika za obradu i dostavu njihove narudžbe, kako bismo ih putem emaila ili SMS poruke obavijestili o statusu njihove narudžbe.
 • Za upravljanje i slanje informacija o ekskluzivnim promocijama, novostima, pogodnostima te za personalizirane informacije prilagođene korisničkom profilu, interesima i potrebama potencijalnih kupaca putem emaila, SMS-a, pošte ili bilo kojeg drugog kanala komunikacije i/ili digitalnih platformi. Slanje ovih informacija uključivat će kreiranje korisničkih profila koji uključuju upotrebu osobnih podataka, povijesti kupovina, ako je primjenjivo, kao i navigacijskih informacija na web stranici, kako bi se procijenili određeni aspekti povezani s Vašim osobnim preferencijama. Cilj je pružanje komercijalne komunikacije u skladu s Vašim profilom. Sadržaj, proizvodi ili usluge bit će personalizirani u komunikaciji s Krajnjim korisnicima i u skladu s njihovim interesima.
 • Za upravljanje uslugama slanja obavijesti kada neki proizvod postane dostupan u Sapunoteka Online trgovini.
 • Za upravljanje i izdavanje predračuna i računa: e-račun, prodaja ili potvrda za oslobođenje od poreza.

 

Ovlasti poduzeća ETIRIS d.o.o. za obradu podataka

ETIRIS d.o.o. ima sljedeće zakonite osnove za obradu osobnih podataka:

Izvršenje ugovora

Pravna osnova za obradu osobnih podataka Krajnjeg korisnika, koji se prikupljaju za vrijeme potvrde narudžbe, odnosno ostvarivanjem kupoprodajnog ugovora. U tom smislu, zainteresirana strana je dužna osigurati podatke potrebne za njegovo izvršenje. Ako ne dobijemo te podatke od strane Krajnjeg korisnika, prodaja i kupnja se ne mogu izvršiti.

Zakonske obveze

Upravljanje i izdavanje računa o prodaji temelji se na zakonskoj obvezi poduzeća ETIRIS d.o.o. u odnosu sa svojim klijentima.

Pristanak

U odnosu na sljedeće svrhe, pravna osnova za obradu osobnih podataka zainteresirane strane bit će pristanak iste, kad daje informacije za:

 • upravljanje prijavom na web stranici,
 • upravljanje slanjem informacija o ekskluzivnim promocijama, najnovijim vijestima i informacijama prilagođenim profilu zainteresirane strane,
 • ostvarivanje prava na upite i pritužbe zainteresirane strane,
 • upravljanje uslugom obavijesti o dostupnosti proizvoda u Sapunoteka Online trgovini,
 • upravljanje i izdavanje sljedeće akreditacije prodajnih dokumenata, kao što su e-potvrde,
 • povlačenje suglasnosti od strane Krajnjeg korisnika ne utječe na izvršenje kupoprodajnog ugovora, koji su sklopili zainteresirana strana i ETIRIS d.o.o.

Legitiman interes

U odnosu na sljedeće svrhe, pravni temelj obrade osobnih podataka zainteresirane strane bit će legitiman interes poduzeća ETIRIS d.o.o.:

 • izrada profila putem pregledavanja na web stranici od strane korisnika registriranog na istoj, uz sve ostale korisnike koji su nam dostavili svoje podatke za bilo koju drugu svrhu,
 • izrada profila za slanje informacija o ekskluzivnim promocijama, najnovije vijesti i personalizirane informacije prilagođene profilu zainteresirane strane,
 • slanje upitnika o zadovoljstvu kupljenih proizvoda ili usluga koje koriste Krajnji korisnici Sapunoteka Online trgovine, kako bismo se upoznali s njihovim mišljenjem i kako bismo mogli kontinuirano raditi na poboljšanju proizvoda i usluga koje nudimo,
 • naš legitimni interes se sastoji u tome da možemo jamčiti da će naša web stranica ostati sigurna i da će nam pomoći da razumijemo zahtjeve, očekivanja i stupanj zadovoljstva korisnika, te da ćemo u skladu s tim poboljšati usluge, a sve s ciljem poboljšanja iskustva pregledavanja Sapunoteka Online trgovine.

Kome smijemo otkriti podatke?

Osobni podaci zainteresirane strane smiju se prenositi/otkrivati sljedećim subjektima:

Poduzeće ETIRIS d.o.o.

Poduzećima za obradu podataka, poput franšiza i dobavljača koji pružaju usluge poduzeću ETIRIS d.o.o. (kurirske službe, telekomunikacijske tvrtke, agencije, tvrtke za profiliranje itd.).

ETIRIS d.o.o. ni u kom slučaju ne daje i ne prodaje korisničke podatke trećim stranama.

Kako štitimo osobne podatke?

Web stranica koristi tehnologije za zaštitu podataka poput vatrozida, postupke kontrole pristupa i mehanizme šifriranja kako bi se spriječio neovlašteni pristup podacima i kako bi se zajamčila povjerljivost podataka. Kako bi se to postiglo, Krajnji korisnik se slaže da će ETIRIS d.o.o. prikupljati podatke u svrhu dotične provjere autentičnosti za kontrolu pristupa.

K tome, sve transakcije koje se provode putem web stranice bit će izvršene preko sigurnih sustava naplate. Povjerljivi podaci prenose se izravno i šifrirano (SSL) odgovarajućim subjektima.
Poduzeće ETIRIS d.o.o. potvrđuje da je usvojilo sve tehničke i organizacijske mjere nužne kako bi se zajamčila sigurnost i integritet osobnih podataka koje obrađuje te kako bi se spriječio gubitak, izmjena i/ili pristup istima od strane neovlaštenih osoba.

Vaša prava vezana za osobne podatke

Imate sljedeća prava koja možete ostvariti slanjem emaila na: info@sapunoteka.ba

Pravo pristupa

Imate pravo dobiti potvrdu obrađujemo li osobne podatke koji Vas se tiču ili ne, kao i način pristupa osobnim podacima koje posjedujemo o Vama.

Pravo izmjene

Imate pravo zatražiti da ispravimo Vaše osobne podatke kad god isti više nisu točni ili da ih upotpunimo kad god nisu potpuni. Ako ste registrirani na našoj web stranici, jednostavnije je da podatke ispravite sami izravno u postavkama Vašeg korisničkog računa.

Pravo na brisanje osobnih podataka

Možete od nas tražiti da se Vaši osobni podaci obrišu u bilo kojem trenutku, bez navođenja razloga.

Pravo na ograničenje obrade

Imate pravo zatražiti ograničenje obrade Vaših podataka, a u tom slučaju iste ćemo zadržati samo za ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva.

Pravo na prijenos podataka

Imate pravo zaprimiti osobne podatke u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te ih prenijeti drugom voditelju obrade kad god se obrada temelji na privoli ili na ugovoru, a provodi se automatiziranim putem.

Pravo na prigovor

Možete se suprotstaviti obradi osobnih podataka na temelju javnog ili legitimnog interesa kojeg provodimo, uključujući profiliranje. U ovom slučaju, prestat ćemo obrađivati podatke, osim za uvjerljive pravne osnove, ostvarivanja ili obrane mogućih pravnih potraživanja.

Automatizirane pojedinačne odluke

Imate pravo ne biti predmetom odluke koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, uključujući izradu profila, što proizvodi pravne učinke koji se odnose na Vas ili na sličan način značajno utječu na Vas. Međutim, neće biti moguće ostvarenje navedenog prava u slučajevima u kojima je odluka nužna za formalizaciju ili ostvarivanje ugovora između Vas i poduzeća ETIRIS d.o.o.; koja je ovlaštena zakonom koji se primjenjuje na poduzeće ETIRIS d.o.o., uz uvjet da ostvaruje prikladne mjere za zaštitu svojih prava, sloboda i legitimnih interesa; ili kada se temelji na Vašoj izričitoj privoli.

 

PRAVILA O KOLAČIĆIMA

Što su kolačići i kako se koriste?

Kolačići su datoteke koje se instaliraju na računalu, telefonu, tabletu ili bilo kojem drugom uređaju korisnika koji je dizajniran za bilježenje aktivnosti tijekom sesija pregledavanja na aktualnoj web stranici. Upotreba kolačića omogućuje poslužitelju, na kojem je smještena web stranica, prepoznavanje preglednika koji korisnik upotrebljava te jamči registriranom korisniku, primjerice, pristup područjima i uslugama, a da se ne mora registrirati kod svakog posjeta i spremati svoje preferencije vezane za jezik, zemlju itd., tijekom budućih posjeta. Kolačići se koriste i za mjerenje posjećenosti i parametara prometa, nadzor napretka i broj unosa.

Tko se koristi informacijama pohranjenim u kolačićima?

Informacije pohranjene u kolačićima web stranice upotrebljava poduzeće ETIRIS d.o.o.

Poštanska adresa: Akademika Ivana Zovke 14/P, 88000 Mostar (Bosna i Hercegovina)

Telefon: +387 63 444 332

Email: info@sapunoteka.ba

 

Onemogućivanje uporabe kolačića i brisanje pohranjenih kolačića

Korisnik u svakom trenutku može konfigurirati svoj preglednik, onemogućavanjem upotrebe kolačića i brisanjem svih prethodno instaliranih kolačića na svom uređaju. Brisanjem i/ili onemogućavanjem upotrebe kolačića korisnik preuzima rizik nemogućnosti pristupa određenim značajkama web stranice ili uživanja u manje zadovoljavajućem iskustvu pregledavanja. Iz tog razloga, preporučujemo njihovo omogućivanje.

Namjena kolačića

Analiza pregledavanja

Kolačići koji nam omogućuju brojanje posjeta na web stranici i izvora prometa; prebrojavanje broja korisnika te mjerenje i provođenje statističke analize o upotrebi od strane Krajnjeg korisnika.

Personalizacija

Ovi kolačići omogućuju pristup usluzi uz unaprijed definirane značajke u skladu s nizom kriterija, primjerice, jezikom, vrstom preglednika koji se koristi za pristup usluzi, konfiguracijom regije iz koje se pristupa usluzi, itd.

Tehnički

Ovi su kolačići nužni za pregledavanje i optimalne performanse naše web stranice. Oni primjerice omogućuju nadzor prometa i komunikaciju podataka, pristup ograničenim područjima, provode postupak kupovine za narudžbu, upotrebljavaju zaštitne elemente, pohranjuju sadržaje u svrhu emitiranja videozapisa ili dijeljenja sadržaja putem društvenih mreža.

Bihevioralno oglašavanje

Ovi kolačići pohranjuju informacije o ponašanju korisnika prikupljene tijekom njihovog pregledavanja web stranice kako bismo korisnicima mogli prikazivati oglase povezane s njihovim profilom pregledavanja.

Oglašavanje

Ovi kolačići pohranjuju informacije o ponašanju korisnika prikupljene tijekom njihovog pregledavanja web stranice, kako bismo im mogli prikazivati oglase povezane s njihovim profilom pregledavanja.

 

TEHNIČKE POSTAVKE

Sapunoteka Online trgovina je responzivna za sve razlučivosti ekrana. Kako bi se zajamčila puna funkcionalnost i točan prikaz Online trgovine, preporučujemo da koristite najnoviju verziju preglednika. Osim toga, preporučujemo da deaktivirate pop-up blokatore u postavkama preglednika i da omogućite kolačiće; u suprotnom, sve značajke online trgovine neće biti u potpunosti dostupne. Kolačići se koriste za provjeru autentičnosti, pohranjivanje postavki web stranice ili sadržaja košarice kako bismo našim kupcima osigurali praktično iskustvo prilikom kupnje.


PLAĆANJE I DOSTAVA

NAČINI PLAĆANJA

Opće informacije

Nudimo sljedeće načine plaćanja, kako bismo osigurali da kupnja u Sapunoteka Online trgovini bude sigurna i prikladna:

 • Plaćanje pouzećem/gotovinom prilikom preuzimanja
 • VISA
 • MasterCard
 • Maestro
 • Virmansko plaćanje

Koristimo certificiranu tehnologiju šifriranja za zaštitu Vaših podataka od neovlaštenog pristupa. Vaši podaci o narudžbi i o debitnoj ili kreditnoj kartici prenose se u šifriranom obliku pomoću SSL (Secure Socket Layer) protokola. Web stranica je zaštićena SSL certifikatom i svi osobni podaci se obrađuju povjerljivo.

Plaćanje pouzećem / gotovinom prilikom preuzimanja

Opcija plaćanja pouzećem Vam omogućuje da iznos narudžbe platite gotovinom dostavljaču prilikom preuzimanja Vaše narudžbe na navedenoj adresi. U slučaju da niste u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač iz brze pošte će Vas pokušati kontaktirati naknadno. U slučaju da ponovno niste u mogućnosti da preuzmete Vašu narudžbu, pošiljka će biti vraćena u naš distribucijski centar.

Jednokratno plaćanje karticama

U nastavku su navedene kreditne i debitne kartice koje se prihvaćaju u Sapunoteka Online trgovini:

 • VISA
 • MasterCard
 • Maestro

Završavanje narudžbe ovlaštava ETIRIS d.o.o., ekskluzivnog uvoznika i distributera Sapunoteka proizvoda, da tereti Vaš račun za plaćanja napravljena u Online trgovini kreditnom ili debitnom karticom. Plaćanje će se izvršiti čim završite narudžbu. Kako biste izbjegli kašnjenja u obradi Vaše narudžbe, molimo Vas da se pobrinete da su Vaše ime, broj kartice, datum isteka i sigurnosni kod ispravno uneseni, kao što je prikazano na Vašoj kartici.

Sigurnosni kod čine tri znamenke ispisane na vrhu polja za potpis na poleđini Vaše MasterCard, Maestro ili VISA kartice.

U slučaju bilo kakvih pitanja ili poteškoća s Vašom narudžbom, molimo Vas da nazovete naš tim za podršku korisnicima na tel. +387 63 444 332, pon – pet, 08:00 – 16:00 h.

Virmansko plaćanje

Kod izbora ovog načina plaćanja, nakon izvršene narudžbe, na email adresu ćete u najkraćem mogućem roku dobiti predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti ukupnu vrijednost narudžbe. Uplatu možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili putem banke, pošte i sl.

Po zaprimljenoj uplati, poslat ćemo vam naručene proizvode. Plaćene narudžbe proizvoda koje ste izabrali, možete i preuzeti osobno u našem distribucijskom centru. U tom slučaju ćemo Vas obavijestiti putem emaila ili telefona kad Vaša narudžba bude spremna za preuzimanje.

Od trenutka kad Vaša narudžba bude spremna za preuzimanje, možete je preuzeti u roku narednih 7 dana. Sve što Vam je potrebno za preuzimanje jest identifikacijski dokument ili kopija računa koji ste prethodno dobili na vašu email adresu.

Narudžbe će biti spremne za preuzimanje u roku od 2 radna dana. Osobno preuzimanje robe u našem distribucijskom centru je besplatno te se ne naplaćuju troškovi dostave.

NAPOMENA: za virmanske uplate, roba se isporučuje tek nakon što uplatu proknjižimo (prema izvodima iz banke - u pravilu, sljedeći radni dan), pa Vas, isto tako molimo, da prethodno provjerite stanje pošiljke na tel: +387 63 444 332 ili putem emaila: info@sapunoteka.ba

Radno vrijeme distribucijskog centra:

ponedjeljak - petak: 08:00 - 16:00 h


SIGURNOST PLAĆANJA

Sigurnost osobnih podataka

Sapunoteka Online trgovina osigurava najvišu vrijednost u zaštiti Vaših osobnih podataka i privatnosti. Stoga koristimo pouzdane tehnologije šifriranja. Vaši podaci o narudžbi, debitnoj ili kreditnoj kartici prenose se u šifriranom obliku pomoću SSL (Secure Socket Layer) protokola. Svi osobni podaci obrađuju se povjerljivo.

SSL-enkripcija

Svi procesi naplate i informacije vezane za korisnički račun, osigurani su SSL protokolom, koji ima zaštitu od neovlaštenog pristupa. URL u Vašem pregledniku koji počinje s https:// označava da se nalazite u zaštićenom području. Kriptiranjem sadržaja, treća strana ne može dešifrirati podatke. Dešifrirati ih možemo jedino mi, jer jedino mi posjedujemo ključ za kriptiranje.

Plaćanje pouzećem / gotovinom prilikom preuzimanja

Ukoliko plaćate pouzećem / gotovinom prilikom preuzimanja, plaćanje izvršavate tek kad svoju narudžbu dobijete u ruke.

Virmansko plaćanje

Ukoliko plaćate virmanski, platna transakcija se izvodi direktno preko banke, pa u ovom slučaju sigurnost plaćanja ovisi o bankama, koje jako puno ulažu u sigurnost plaćanja. Rizik nije veći od kupnje u trgovini.


DOSTAVA

Metode, troškovi i vrijeme dostave

Surađujemo s brzom poštom za sve isporuke unutar Bosne i Hercegovine.

Sve narudžbe se šalju iz našeg distribucijskog centra u Mostaru. Narudžbe se obrađuju od ponedjeljka do petka. Vikendom i praznicima ne radimo.

Dostava je moguća na području cijele Bosne i Hercegovine u roku od 24 do 72 sata, po cijeni od 8,00 KM po narudžbi (za sve narudžbe do 50,00 KM) ili je besplatna (za sve narudžbe iznad 50,00 KM).

Narudžbe se radnim danom dostavljaju od 08:00 do 17:00 h, a subotom od 08:00 do 14:00 h, na adresu naznačenu prilikom naručivanja, o čemu će Vas dostavljač prethodno telefonski obavijestiti. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi narudžbu na vrata Vašeg stana, već do ulaza u zgradu.

Proizvodi će biti zapakirani tako da se u regularnim uvjetima u transportu ne mogu oštetiti. Molimo Vas da prilikom preuzimanja narudžbe provjerite eventualna oštećenja i da ih odmah reklamirate dostavljaču, ako primijetite vanjska oštećenja. Prilikom preuzimanja narudžbe, dužni ste potpisati otpremnicu ili dostavnicu, koju dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

U slučaju da niste na navedenoj adresi u trenutku dostave Vaše narudžbe, dostavljač iz brze pošte će Vas pokušati kontaktirati naknadno. U slučaju da ponovno niste u mogućnosti da preuzmete Vašu narudžbu, pošiljka će biti vraćena u naš distribucijski centar. U slučaju da nas kontaktirate naknadno da Vam ponovo pošaljemo Vašu narudžbu nakon vraćanja u naš distribucijski centar, izravne troškove dostave snosite Vi, u iznosu od 8,00 KM.

Status dostave

U trenutku kada Vaš paket napusti naš distribucijski centar, primit ćete obavijest o otpremi putem SMS poruke, u kojoj će biti naveden i broj za praćenje pošiljke, pomoću kojega ćete moći pratiti status Vaše pošiljke online.


POVRATI I ZAMJENE

Pravo na povrat

Ukoliko Vam se određeni proizvod ne svidi ili Vam ne odgovara, imate pravo na povrat bez troškova i bez obrazloženja u periodu od 8 dana. U slučaju povrata, nadoknađujete samo trošak povrata proizvoda, u iznosu od 8,00 KM. Period od 8 dana za povrat počinje od dana preuzimanja Vaše narudžbe od dostavljača. Obavijesti poslane nakon završetka perioda za povrat nećemo uzeti u razmatranje.

 

Narudžbe koje ste napravili u Sapunoteka Online trgovini, mogu se otkazati putem emaila na info@sapunoteka.ba ili pozivom na tel: +387 63 444 332. Povrat proizvod/a ćemo potvrditi odmah nakon primitka istoga emailom ili telefonski.

 

Kupac može jednostrano napraviti povrat ili reklamirati kupljeni proizvod. Ako je nedostatak na proizvodu vidljiv, ili ga uoči prilikom prvog korištenja, potrošač treba zahtjev dostaviti u pisanoj formi u roku od 8 dana od dana preuzimanja proizvoda. Molimo Vas da nas u tom slučaju kontaktirate na email info@sapunoteka.ba, uz priložen zahtjev za povrat.


U slučaju nedostatka na proizvodu, dužni smo, na zahtjev i po izboru kupca:

 • zamijeniti proizvod s nedostatkom drugim istovjetnim novim ispravnim proizvodom; ili
 • vratiti plaćeni iznos i nadoknaditi stvarne razumne troškove vraćanja proizvoda s nedostatkom.


Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi direktne troškove povrata proizvoda ako koristi svoje pravo na povrat, a ako želi, može se nam se obratiti na email info@sapunoteka.ba ili na tel. +387 63 444 332, radi dobivanja obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom. U skladu s tim, našim kupcima preporučujemo:

 • prilikom izbora proizvoda dobro pogledajte karakteristike proizvoda koje su navedene u ponudi u Sapunoteka Online trgovini,
 • ako je pakiranje oštećeno, nemojte preuzimati proizvod, nego dostavljaču skrenite pažnju na oštećenje pakiranja i zatražite da ga vrati u naš centar za distribuciju, jer se u suprotnom smatra da ste preuzeli proizvod s neoštećenim pakiranjem,
 • ako je pakiranje neoštećeno i preuzeli ste proizvod, pažljivo ga otvorite, jer oštećeno pakiranje umanjuje vrijednost proizvoda,
 • pregledajte proizvod, i ako ima vidljivih oštećenja, što prije nas obavijestite i vratite proizvod bez da ste ga koristili, jer svako daljnje rukovanje proizvodom umanjuje njegovu vrijednost i stoga nećemo biti u mogućnosti reklamirati proizvod,
 • ako nema vidljivih oštećenja, pregledajte proizvod, njegovu prirodu, karakteristike i funkcioniranje; ako niste zadovoljni proizvodom, možete ga vratiti u originalnom pakiranju u kojem je dostavljen, ali nemojte ga koristiti, ni njime rukovati, jer u tom slučaju nećemo biti u mogućnosti reklamirati proizvod. Proizvod neće biti moguće reklamirati ni u slučaju gubitka ambalaže.

 

Ako Kupac naruči robu i odbije ju primiti bez opravdanog razloga (u slučaju da pakiranje nije oštećeno), imamo pravo od uplaćenog iznosa tražiti iznos izravnih troškova povrata proizvoda.

Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata Kupac će primiti u roku od 10 dana putem emaila, od dana kad primimo vraćenu robu. Povrat novčanih sredstava Kupcu bit će realiziran najkasnije u roku od 7 radnih dana, od dana upućivanja obavijesti kupcu.

Više o uvjetima povrata pogledajte u nastavku.

 

Povrati

Moguće je vratiti jedan proizvod ili kompletnu narudžbu u obliku pošiljke, pri čemu Vi snosite troškove povrata, u iznosu od 8,00 KM.

Uvijek nam je drago primiti Vaše povratne informacije i uzeti Vaš razlog za povrat u obzir kako bismo ubuduće poboljšali naše usluge. Zato Vas molimo da nam razloge povrata dostavite putem emaila na info@sapunoteka.ba ili telefonski na +387 63 444 332.

Molimo Vas da povratnicu s podacima za povrat postavite na originalnom pakiranju na jasno vidljivom mjestu, pri čemu je potrebno pokriti originalnu naljepnicu za dostavu.

Odnesite pakiranje u najbližu poslovnicu Express One Brze pošte ili kontaktirajte sjedište Express One d.o.o. na tel: +387 33 756 657.

Molimo Vas da ispunite podatke za povrat na adresu s koje ste primili Vašu narudžbu.

Može potrajati nekoliko dana dok primimo i provjerimo Vašu povratnu pošiljku u našem skladištu. Primit ćete obavijest emailom ili telefonski odmah nakon što obradimo Vašu pošiljku. Vrijeme potrebno za povrat sredstava na račun banke / kreditne ili debitne kartice može varirati i ovisi o brzini postupaka obrade Vaše banke.

 

Kontakt podaci za ostvarivanje prava na povrat:

Kako biste ostvarili pravo na povrat u pisanoj formi, molimo Vas da nam pismo pošaljete na adresu:

ETIRIS d.o.o.

Akademika Ivana Zovke 14/P

88000 Mostar

Bosna i Hercegovina

 

Kako biste ostvarili pravo na povrat putem emaila, pošaljite nam email na: info@sapunoteka.ba

Kako biste ostvarili pravo na povrat putem telefona, molimo Vas da nas nazovete na broj telefona: +387 63 444 332.

 

Nakon uspješnog pravljenja povrata, napravit ćemo povrat uplate koje smo primili od Vas, bez nepotrebnog odgađanja, i u svakom slučaju ne kasnije od 7 radnih dana od dana kada primimo Vašu povratnu pošiljku ili dokaz o vraćenoj pošiljci. U slučaju povrata robe, Vi ste dužni snositi troškove dostave, u iznosu od 8,00 KM.

Možemo odbiti napraviti povrat novca dok ne primimo vraćenu robu. Vi ste odgovorni u slučaju da se prilikom provjere svojstava, kvalitete i funkcija robe utvrdi da ste Vi prouzrokovali bilo kakav gubitak vrijednosti robe.

Mi ćemo vratiti isti iznos, istim načinom plaćanja za koji ste se opredijelili za vrijeme uplate sredstava prilikom kupnje u Sapunoteka Online trgovini.

Odgovorni ste u slučaju umanjivanja vrijednosti robe, tj. ako ste s robom postupali drukčije od njene prirode, karakteristika i funkcioniranja. U tom slučaju, nakon pregledavanja vraćene robe, ustanovit ćemo je li mu vrijednost umanjena, zbog čega možemo smanjiti iznos povrata, ili povrat uopće nije moguće napraviti. Povrat nije moguć ni ako odstranite ambalažu proizvod/a.

Kreditne i debitne kartice

Povrat sredstava izvršit će se na bankovni račun ili na račun kreditne ili debitne kartice, koju ste koristili u narudžbenici. Datum valute na računu kreditne kartice ovisi o banci.

Proizvod s nedostatkom

Ako je jedan ili više naših proizvoda s nedostatkom, imate zakonske obveze i prava.

Molimo Vas da proizvod s nedostatkom vratite na adresu s koje Vam je poslan.

U slučaju dodatnih pitanja i nejasnoća, molimo Vas da nam se obratite putem emaila na info@sapunoteka.ba ili putem telefona na broj +387 63 444 332.

Zamjene

Pravo na zamjenu proizvoda može se, na zahtjev potrošača, ostvariti u roku od 8 dana uz prilaganje originalnog računa. Ne pružamo pravo na zamjenu ispravne robe, osim u slučaju da Vam nedostaci ili druge karakteristike proizvoda ne odgovaraju. Proizvod s nedostatkom moguće je zamijeniti novim ispravnim proizvodom, ili s drugim proizvodom iz naše ponude, u istom ili u većem iznosu, uz Vašu nadoplatu razlike maloprodajne cijene, pri čemu mi snosimo troškove vraćanja proizvoda u naš centar za distribuciju.

Pisani prigovor, odgovor, obavijesti

U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni naručenim proizvodom, možete nam uputiti pisani prigovor putem pošte, putem telefona +387 63 444 332 ili putem emaila info@sapunoteka.ba. Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, molimo Vas da u prigovoru navedete broj narudžbe, broj računa i svoje korisničko ime (u slučaju da ste registriran korisnik). Potvrdit ćemo Vam primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor vam po Zakonu mora stići u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora.